Strategisk-HR: Fokus også på Elitesporten

Strategisk HR – der i dag bliver brugt bredt hos rekrutterings- og konsulentbranchen og ikke mindst i SMV virksomhedernes HR-afdeling – fokuserer nu på hjælpe dansk eliteidræt.

Tom Johansen, der er formand og forbundsudvikler i DANMARK Bobslæde & Skeleton , der i dag hjælper danske atleter i verdensklasse, vil bringe Strategisk HR ind i Elite idræt.

”Efter min mening, er der alt for mange mennesker, der ikke har fået knækket koden til at få det maksimale ud af deres individuelle talent. De tager til takke med en tilværelse, hvor de er langt fra at forløse talentet. Personligt har jeg været der selv, så jeg ved nøjagtigt, hvor frygteligt det føles, og hvor hård en kamp, det er at lægge bånd på sig selv for at nøjes. Jeg ved, hvordan det føles, når ens krop ikke længere producerer dopamin, fordi man beskæftiger sig med noget, som dybest set ikke siger en noget som helst. Og jeg ved, hvordan det føles at gå rundt og føle sig som et tomt hylster. Som en skygge af sig selv. Det er frygteligt.”

”Det er blevet til min mission i livet at arbejde med talent scouting og talentudvikling. I min rolle som talent scout og -udvikler er den vigtigste forudsætning for, at jeg kan lykkes netop at finde frem til de talenter, der tør udfordre sig selv, og den ressourceplatform, som de “står” på. På ingen tid kan man udvikle en langt større ressourceplatform end de fleste tror. Og forstår man først det, så føles det langt mere naturligt at sætte sig nye mål for sin tilværelse. Både erhvervsmæssigt og privat.”

Tom Johansen, associeret partner i Strategisk HR
-tidligere elitesportsudøver

”Den forskningsmæssige baggrund fra IPA Nordic, der er grundlaget for Strategisk HR, er faktisk lidt som et uforløst talent med globalt potentiale. Jeg er certificeret i flere af de toneangivende adfærdsprofiler på det danske marked, men kunne med det samme se, at IPA var i en helt anden liga. Med IPA og Strategisk HR tænker jeg, at vi i specialforbundene under Team Danmark – kan lægge endnu mere oven på.

Organisationsudvikling til erhvervslivet

Tom Johansen har arbejdet i mange år, både som leder, og som konsulent i forskellige konsulenthuse. Fokus hos Strategisk HR bliver at finde talenter i organisationen, samt at udvikle organisationen, så den bliver i sync med virkeligheden.

Tom Johansen har boet og arbejdet i Tyskland i mange år, og som han selv siger med et glimt i øjet, så gør man ikke det ustraffet. Sat i en dansk sammenhæng er han ekstraordinært ambitiøs og modvillig til at overlade særligt meget til tilfældigheder. De mange år I Tyskland har utvivlsomt præget ham.

”Min opgave i Strategisk HR er også at fortsætte den spændende ekspansion, vi har i Tyskland, som jeg ser som mit andet hjemland Med Strategisk HR og ikke mindst med Den Intelligente MUS vil talentet få luft under vingerne til gavn for bundlinjen og ikke mindst for det hele menneske, der forløser det talent, vi alle er født med.”